Isolatiewerken

Investeren in de isolatie van uw woning is ongetwijfeld de beste optie om de kosten van uw energiefactuur te laten dalen. Isolatiewerken aan de woning hebben immers rechtstreeks betrekking op de verwarmingskosten, de grootste post van de energiefactuur. Correct geplaatste isolatie leidt tot een halvering van de verwarmingskosten.

Isolatie van de woning werkt in 2 richtingen. Tijdens de koude wintermaanden wordt de warmte binnenshuis gehouden. Op warme zomermaanden wordt de warmte buiten gehouden, waardoor het aangenaam koel vertoeven is in huis.

Isolatiewerken kunnen uitgevoerd worden aan het dak, op zolder, op de vloer en tegen de muur. Dit zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen. Isolatie kan met glaswol, rotswol of isolatieplaten. In de regel geldt: hoe meer isolatie, hoe meer warmtebesparing.

vloeren-3

Voordelen van isolatiewerken:

  • Lagere energiefactuur
  • Verhoging van het wooncomfort
  • Meerwaarde voor uw woning bij verkoop of verhuur

Dakisolatie

Een niet-geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor 20 tot 30% van alle warmteverliezen in huis. Vandaar dat bij isolatiewerken aangeraden wordt om eerst het dak te isoleren.

Wanneer de diepte van de kepers onvoldoende is, hoeft dit geen probleem te zijn. Wij kunnen u oplossingen aanbieden om alsnog tot voldoende isolatie te komen.

Dakisolatie wordt veelal toegepast wanneer de zolderruimte als extra leefruimte wordt ingericht.

Zolderisolatie

Zolderisolatie slaat op de isolatie van de zoldervloer. Dit systeem wordt veelal toegepast wanneer de zolderruimte enkel gebruikt wordt als opslagruimte. Het is eenvoudiger aan te brengen dan dakisolatie en is daardoor in de regel goedkoper.

Vloerisolatie

Geen koude voeten meer! De gemiddelde temperatuur van een niet geïsoleerde vloer bedraagt 10°C. Bij een geïsoleerde vloer loopt de temperatuur gauw op tot 18°C. Opgelet: niet elke vloer kan geïsoleerd worden. Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Muurisolatie /Gevelisolatie

Muurisolatie kan uitgevoerd worden aan de buitenzijde van de gevel en in de spouwmuur. Wanneer de isolatie van de buitengevel of de spouwmuur niet haalbaar is, is isolatie tegen de binnenkant van de muur een optie

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.

CONTACTEER ONS