Loading...

Alle rioleringswerken in en rond de woning

Niets is vervelender dan een slecht werkende riolering. Wateroverlast en geurhinder zijn hierbij de meest voorkomende ongemakken. In oudere woningen komt het vaak voor dat de riolering aan vervangen toe is. Veelal volstaat het om de oude riolering te vervangen. In Vlaanderen dient er echter ook rekening gehouden te worden met de verplichte scheiding van afvalwater (badkamer, keuken, wasmachine, …) en regenwater. Deze geldt zowel voor nieuwbouw als voor verbouwingen.

Of u afvalwater dient te scheiden van regenwater hangt af van het rioleringsstelsel in uw straat en van de ouderdom van uw woning:

Indien er in uw straat een gescheiden rioleringsstelsel ligt, bent u verplicht een gescheiden systeem te gebruiken. M.a.w. het regenwater mag niet bij het afvalwater geloosd worden.

Indien de rioolbeheerder renovatie- of heraanleggingswerken uitvoert in uw straat, dient u eveneens uw regenwater af te koppelen van het afvalwater.

Voor nieuwbouw of bij grondige verbouwingen is de scheiding van afvalwater en regenwater altijd een wettelijke verplichting. Sinds 2011 is tevens bijkomend een keuring van de privériolering een verplichting.

Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij uw betrouwbare partner voor alle type rioleringswerken:

  • Ontkoppeling
  • Vernieuwing
  • Herplaatsing

en dit volledig conform met de huidige wetgeving!

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak. 

CONTACTEER ONS